Ένας αξιωματούχος από την Τουρκία μίλησε για τον καταστροφικό σεισμό και άφησε «υπόνοιες», αναφέροντας ότι μπορεί να προκλήθηκε από «πολεμικούς δορυφόρους» ξένων δυνάμεων που βρίσκονται στο διάστημα.

Ο Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ, που είναι πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, δήλωσε πως «υπάρχουν πολεμικοί δορυφόροι που μπορούν να στείλουν ράβδους από κράμα τιτανίου 10 μέτρων από το Διάστημα σε οποιονδήποτε στόχο!

Οι ράβδοι αυτές εισχωρούν σε βάθος 5 χιλιομέτρων στο έδαφος, δημιουργώντας σεισμό μεγέθους 7-8 Ρίχτερ. Δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους».

Εντούτοις, πολλοί χρήστες του διαδικτύου κορόιδεψαν την «θεωρία» του, ειδικά με γνώμονα το γεγονός ότι στη γείτονα χώρα ασκείται έντονη κριτική στα μέτρα που δεν είχε λάβει η κυβέρνηση, ενώ παρατηρήθηκαν φαινόμενα που δημοσιογράφοι λογόκριναν σεισμόπληκτους που διαμαρτύρονταν.

Έτσι, ο ίδιος τοποθετήθηκε ξανά και αυτή την φορά μέσω Twitter, όπου ανέφερε το εξής:

«Αυτό το σύστημα δεν έχει καμία λειτουργία όπως η ενεργοποίηση γραμμών ρηγμάτων ή τη δημιουργία τεκτονικών σεισμών. Επομένως, δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή του Καχραμανμαράς, που είναι ένας τεκτονικός σεισμός που σημειώθηκε σε μια γνωστή γραμμή ρήγματος. Δεν θέλω να παρεξηγηθεί».