Ένας αστεροειδής εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και φώτισε, με την έκρηξή του, τον ουρανό πάνω από τη Μάγχη. Ο αστεροειδής δημιούργησε ένα πεφταστέρι ορατό στη νότια Αγγλία, την Ουαλία και σε τμήματα της βόρειας Γαλλίας μέχρι το Παρίσι.

Ο βράχος, με την ονομασία 2023 CX1, εισήλθε στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας μια «μπάλα φωτιάς» και διαλύθηκε σε μικρά κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα.

Ο «2023 CX1» ανακαλύφθηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail, μόλις επτά ώρες πριν εισέλθει στη Γη, από τον Ούγγρο αστρονόμο Κρίστιαν Σαρνέτσκι στο αστεροσκοπείο Κόνκολι. 

Ο Σαρνέτσκι εντόπισε τον αστεροειδή για πρώτη φορά το βράδυ της Κυριακής, όταν βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη από 233.000 χιλιόμετρα από τη Γη και εντός τροχιάς του φεγγαριού.

Ο «2023 CX1» εισήλθε στην ατμόσφαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και ταξίδεψε πάνω από τις ακτές της Νορμανδίας, στη Γαλλία, κατά μήκος της Μάγχης.

Καθώς «καιγόταν» μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα, το φως που άφησε πίσω του ήταν ορατό από τη Βόρεια Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων, ο αστεροειδής είναι «μικρός» σε διάμετρο, αλλά ήταν ορατός ως μια «πύρινη σφαίρα».  

Αν όμως είχε πέσει σε κατοικημένη περιοχή στη Γαλλία, ο 2023 CX1 και τα θραύσματά του θα μπορούσαν να είχαν τραυματίσει σοβαρά κάποιον.