Ο δήμος του Άμστερνταμ έλαβε μια ιστορική απόφαση, καθώς αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στη διάσημη συνοικία με τα «Κόκκινα Φανάρια», ενώ θέτει σε ισχύ και άλλα περιοριστικά μέτρα.

Όπως αναφέρει το bbc.com, η δημοτική αρχή θέλει η πόλη να προσελκύει τουρίστες καλύτερης ποιότητας και να μετριάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται πως τα βράδια ενοχλούνται από μεθυσμένους και άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών που κάνουν βόλτες.

Έτσι, πέρα από την απαγόρευση της κάνναβης, ο δήμος ανακοίνωσε ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Παράλληλα, η παλιά συνοικία της πόλης δεν θα είναι προσβάσιμη στους νέους επισκέπτες μετά τη μία το πρωί και οι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής θα πρέπει να σταματούν στις 3 τα ξημερώματα.

Μάλιστα, απαγορεύεται και η πώληση αλκοολούχων ποτών από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα σε καταστήματα, κάβες και καφετέριες στα «Κόκκινα Φανάρια». Επίσης, οι πωλητές θα πρέπει να βγάζουν από τις βιτρίνες τους τα αλκοολούχα ποτά στη διάρκεια αυτών των ημερών.