Αμερικανοί αρχαιολόγοι στο Ιράκ έκαναν μια σπουδαία ανακάλυψη, καθώς βρήκαν μια ταβέρνα ηλικίας 5.000 ετών, που περιείχε παγκάκια, φούρνο, ψυγείο, ακόμα και υπολείμματα φαγητού.

Σύμφωνα με το cnn.com, η ανασκαφή έγινε στην αρχαία πόλη Λαγκάς και η ταβέρνα ήταν θαμμένη μόλις 48 εκατοστά κάτω από το έδαφος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ριντ Γκούντμαν, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε η ομάδα του ήταν το αίθριο ύστερα από μεγάλη δυσκολία στις ανασκαφές.

«Νομίζω ότι το πρώτο χαρακτηριστικό που αναδείχθηκε ήταν αυτός ο τεράστιος φούρνος και είναι πραγματικά όμορφος», είπε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος Ριντ Γκούντμαν.

Μάλιστα, κάτι που έκανε εντύπωση στους επιστήμονες, είναι ότι ο χώρος έμοιαζε διαμορφωμένος, ώστε να υποδέχεται άτομα που δεν δούλευαν αποκλειστικά για τον λογαριασμό των βασιλιάδων, αλλά και που δεν ανήκαν στην ελίτ.

Έτσι, θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχθεί η θεωρία πως πριν από 5.000 χρόνια, είχε σχηματιστεί μια μεσαία τάξη στην περιοχή, κάτι που θα σημαίνει πως δεν υπήρχαν μόνο αξιωματούχοι και δούλοι.