Ένα φρικιαστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Μεξικό, καθώς ένας δύτης βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ένας λευκός καρχαρίας τον αποκεφάλισε, με έναν έντρομο ψαρά να είναι μάρτυρας στο σκηνικό.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η επίθεση έγινε στις 5 Ιανουαρίου και πρόκειται για την πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία του 2023. Το θύμα λεγόταν Μανουέλ Λόπε, ήταν περίπου 50 ετών και έκανε καταδύσεις με στόχο να πιάσει από τον πυθμένα του ωκεανού ένα μαλάκιο που μοιάζει με χτένι.

Ο ψαράς Χοσέ Μπερνάλ ανέφερε ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια το αποτρόπαιο θέαμα, ο άτυχος άνδρας «είχε μόλις βουτήξει όταν το ζώο του επιτέθηκε. Του ξερίζωσε το κεφάλι και του δάγκωσε και τους δύο ώμους».

Σημειώνεται, ότι οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο να μην πλησιάζει στη θάλασσα, επειδή είχαν εμφανιστεί πολλοί λευκοί καρχαρίες. Όμως, η έλλειψη θαλασσινών στην περιοχή έχει δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση και ο Λόπες, με το οικονομικό του μέλλον να διακυβεύεται, αποφάσισε να βουτήξει, κίνηση που έμελλε να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή.