Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το «πράσινο φως» σε ένα μέτρο που έχει ως στόχο να βοηθήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς οι 300.000 στρατιώτες που επιστρατεύτηκαν, θα λάβουν ως «δώρο» δωρεάν κατάψυξη σπέρματος.

Πιο αναλυτικά, το ρωσικό πρακτορείο TASS ανέφερε ότι ο Ιγκόρ Τρουνόφ, πρόεδρος της ρωσικής Ένωσης Δικηγόρων, κατέθεσε αίτημα για να δοθεί οικονομική βοήθεια στους πολίτες που άφησαν τις δουλειές τους για να πολεμήσουν για την πατρίδα. Έτσι, το Κρεμλίνο σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και στις ελλείψεις του ρωσικού στρατού -όπως έχει παραδεχτεί- αποφάσισε να καταψύξει δωρεάν το σπέρμα σε όσους επιθυμούν.

Πρόκειται λοιπόν, να αποσύρει χρήματα από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για να το προσφέρει στη συλλογή και αποθήκευση σπερματοζωαρίων σε κρυοτράπεζες «για πολίτες που επιστρατεύθηκαν για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση για το 2022-2024». «Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει επίσης ένα ποσοστό για τις θεραπείες υπογονιμότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Τρουνόφ.

Ρώσοι στρατιώτες που επιστρατεύτηκαν τον Σεπτέμβριο για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Επίσης, το ρωσικό πρακτορείο ανέφερε πως «το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν χρήματα από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της δωρεάν διατήρησης και αποθήκευσης σεξουαλικών κυττάρων (σπερματοζωαρίων) για πολίτες που κινητοποιήθηκαν στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση, το 2022-2024. Οποιαδήποτε μετέπειτα δωρεάν χρήση διατηρημένου γενετικού υλικού στην τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής διέπεται από το νόμο, υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρεται ως μέρος του πακέτου υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας του ατόμου».