Πανικός προκλήθηκε σε ένα νοσοκομείο στην Τουλόν της Γαλλίας το Σάββατο (17/12) όταν ένας ηλικιωμένος βρέθηκε στα επείγοντα με ένα βλήμα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στον πρωκτό του.

Σύμφωνα με την NewYorkPost και της γαλλικής Var-Matin ο 88χρονος επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Sainte Musse το βράδυ του Σαββάτου και προκάλεσε τη μερική εκκένωσή του.

«Σημειώθηκε ένα έκτακτο περιστατικό από τις 21:00 έως τις 23:30 του Σαββάτου που απαιτούσε την επέμβαση του προσωπικού εξουδετέρωσης βομβών, την εκκένωση επειγόντων περιστατικών ενηλίκων και παιδιατρικών περιστατικών καθώς και την εκτροπή επειγόντων περιστατικών», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Οι ειδικοί εξουδετέρωσης βομβών έσπευσαν στο νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι υπήρχε μικρή πιθανότητα η οβίδα να εκραγεί μέσα στον άνδρα.

«Μας καθησύχασαν λέγοντάς μας ότι ήταν ένα συλλεκτικό αντικείμενο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που χρησιμοποιήθηκε από τον γαλλικό στρατό», ανέφερε το νοσοκομείο.

Οι έκπληκτοι γιατροί άρχισαν στη συνέχεια τη διαδικασία να αφαιρέσουν το αντικείμενο – το οποίο είχε μήκος σχεδόν 20 εκατοστά ίντσες και πλάτος πάνω από 5 εκατοστά – από τον ορθό του άνδρα.

Πιστεύεται ότι ο ασθενής με διαταραχή έβαλε το αντικείμενο στον πρωκτό του για σεξουαλική ευχαρίστηση.

«Ένα μήλο, ένα μάνγκο ή ακόμα και ένα κουτί αφρού ξυρίσματος, έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε μέσα σε ασθενείς», δήλωσε ένας γιατρός.

Ο 88χρονος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως από το χειρουργείο, ενώ για την αφαίρεση του αντικειμένου χρειάστηκε να του ανοίξουν την κοιλιά.