Ο Guardian στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει ότι επί πρωθυπουργίας της Λιζ Τρας στη Βρετανία, το προσωπικό φέρεται να εντόπισε ίχνη που αποδίδονται σε κοκαΐνη, ενώ ερευνάται αν προέρχονται από την ίδια ή συνεργάτες της.

Ο theguardian.com αναφέρει ότι τα πάρτι έγινε στο Chevening και την Downing Street, όταν η Τρας ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας και εκεί συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ύποπτη σκόνη ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι, ενώ μέλος του προσωπικού ισχυρίζεται πως εξέτασε τη λευκή σκόνη χρησιμοποιώντας ειδικό στυλό που αλλάζει χρώμα όταν έρθει σε επαφή με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με μαρτυρία εκ των έσω, γινόταν ευρέως χρήση κοκαΐνης από πολιτικούς συμμάχους της Λιζ Τρας, όμως δεν υπάρχουν μαρτυρίες πως έκανε η ίδια χρήση ναρκωτικών.

Επίσης, πηγές που μίλησαν στο βρετανικό Μέσο, σημείωσαν πως βρήκαν παρόμοια ευρήματα στα γραφεία της Downing Street, στον αριθμό 10, μετά από δύο πάρτι που διοργάνωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια των lockdown.

Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε χρήση ναρκωτικών, οπότε θεωρούν πως ανήκουν σε συνεργάτες του και πολιτικούς συμμάχους του.