Ο διάσημος συνωμοσιολόγος και ιδρυτής του Infowars Άλεξ Τζόουνς μόλις κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, δύο μήνες μετά την ποινή που του επέβαλε δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δώσει αποζημίωση 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Τζόουνς θα πρέπει να πληρώσει τους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2012.

Έτσι, προσέφυγε στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα ζητώντας προστασία από τους πιστωτές του, σε δικαστήριο του Χιούστον. Σύμφωνα με το αίτημα, ο Τζόουνς διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται μεταξύ 1-10 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις μεταξύ 1-10 δισεκατομμυρίων. Αναφέρεται επίσης ότι η Free Speech Systems, μια εταιρεία που συνδέεται με το Infowars, υπέβαλε αίτημα πτώχευσης τον Ιούλιο.

Υπενθυνίζεται, ότι στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 σημειώθηκε μια σφαγή που σόκαρε την Αμερική, καθώς δολοφονήθηκαν 20 παιδιά και έξι εργαζόμενοι στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιούτον του Κονέκτικατ.

Μέχρι τότε, ήταν το πιο σοκαριστικό γεγονός που αφορούσε την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, τόσο για την μεριά των ατόμων που θεωρούν ότι πρέπει να τεθεί έλεγχος στα όπλα, όσο και από αυτούς που εναντιώνονται.

Τότε, ο Άλεξ Τζόουνς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, καθώς μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές, χαρακτήριζε το γεγονός ψεύτικο και ότι οι γονείς που θρηνούσαν τα παιδιά, ήταν «καλοπληρωμένοι ηθοποιοί».

Μάλιστα, οι θεωρίες του βρήκαν πολλούς υποστηρικτές στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σημειώνονται εκφοβισμοί, απειλές, ακόμα κι επιθέσεις σε συγγενείς θυμάτων, με τουλάχιστον μία περίπτωση να οδηγείται στο νοσοκομείο.