Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία με νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, οπότε το Παρίσι αναμένεται να στείλει στο Κίεβο πυραύλους και ραντάρ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 προανήγγειλε πως «θα στείλουμε ραντάρ και πυραύλους για αντιαεροπορική άμυνα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους Ουκρανούς από επιθέσεις, ιδιαίτερα από επιθέσεις με drones».

Επίσης, επανέλαβε ότι εξετάζει την παράδοση επιπλέον αυτοκινούμενων πυροβόλων CAESAR: «Έχουμε ήδη παραδώσει 18» από την έναρξη του πολέμου, «εργαζόμαστε για την παράδοση άλλων έξι, σε συνεργασία με τη Δανία», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι ύστερα από το πρόσφατο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τους συμμάχους να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του.

«Στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για αυτές τις αξίες»

Η Γαλλία στέκεται «στο πλευρό» των διαδηλωτών στο Ιράν, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κύμα διαδηλώσεων που συγκλονίζει το Ιράν εδώ και περίπου έναν μήνα, ο πρόεδρος Μακρόν εξέφρασε τον «θαυμασμό» του για «τις γυναίκες και τους νέους» που διαδηλώνουν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι οι διαδηλωτές στο Ιράν δείχνουν «την οικουμενικότητα των αξιών μας». «Στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για αυτές τις αξίες», συμπλήρωσε.