Στη σύλληψη περίπου 400 μεταναστών προχώρησαν οι αρχές της Γουατεμάλας στα σύνορα με την Ονδούρα, οι οποίοι ήθελαν να πάνε στις ΗΠΑ.

Οι μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά και έγκυες, αναχαιτίστηκαν από την αστυνομία στη συνοριακή διέλευση Κορίντο, στον νομό Ισαμπάλ (ανατολικά), δήλωσε στον Τύπο η Αλεχάντρα Μένα, εκπρόσωπος του IGM.

«Πρόκειται στην πλειονότητά τους για ανθρώπους με υπηκοότητα της Βενεζουέλας, της Αϊτής και της Κούβας. Θα δοθεί προτεραιότητα στους ανήλικους και στις έγκυες», πρόσθεσε.

Κατά το ινστιτούτο μετανάστευσης (Instituto Guatemalteco de Migración), ακόμη μια μεγάλη ομάδα μεταναστών ενδέχεται να προσπαθήσει να μπει στη Γουατεμάλα από την Ονδούρα τις επόμενες ώρες, με την κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι να παίρνει μέτρα.

Πέραν του ότι από αυτήν αναχωρούν πολλοί μετανάστες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ, η Γουατεμάλα είναι μέρος της διαδρομής που ακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν από την ανέχεια ή τη βία και προσπαθούν να φθάσουν στο αμερικανικό έδαφος.