Έκτακτο διάγγελμα απηύθυνε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία. Το διάγγελμα με θέμα τον πόλεμο από τον Ρώσο πρόεδρο ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τους αυτονομιστές ηγέτες των ελεγχόμενων από τη Μόσχα περιοχών ότι θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την ένταξή τους στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το κανάλι General SVR στο Telegram, γιατροί κλήθηκαν να βοηθήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν να στηθεί μπροστά στην κάμερα για να καταγράψει το διάγγελμά του, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είχε έντονο βήχα και πόνους στο στήθος. Υπενθυμίζεται πως η τηλεοπτική του ομιλία, καθυστέρησε για 13 ολόκληρες ώρες.

Το κανάλι General SVR Telegram, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες διευθύνεται από πρώην μυστικό πρόσωπο του Κρεμλίνου, είπε ότι η ομιλία του Πούτιν έπρεπε να ηχογραφηθεί ξανά πολλές φορές λόγω της κακής υγείας του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τρία βασικά πρόσωπα απείλησαν να παραιτηθούν λόγω της δραματικής κλιμάκωσης του προέδρου, συμπεριλαμβανομένης της Elvira Nabiullina, της επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που κράτησε την οικονομία όρθια εν μέσω κυρώσεων της Δύσης.

«Όταν ο πρόεδρος Πούτιν ετοίμασε το διάγγελμά του και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την μαγνητοσκόπηση, τότε άρχισε να βήχει. Αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσει η μαγνητοσκόπηση ακυρώθηκαν λόγω του βήχα. Μετά την τέταρτη ανεπιτυχή προσπάθεια να βιντεοσκοπηθεί το διάγγελμα κλήθηκαν γιατροί στους οποίους ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος» αναφέρεται στο κανάλι του Telegram. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «οι γιατροί συνέστησαν την αναβολή της μαγνητοσκόπησης και πρότειναν ο Πούτιν να υποβληθεί σε εξετάσεις, κάτι που έγινε». Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για διάγγελμα Πούτιν το βράδυ της Τρίτης, αυτό, όμως, αναβλήθηκε για το πρωί της Τετάρτης, μεταδίδει η dailymail.

Ο συντάκτης της ανάρτησης στο Telegram υποστηρίζει, επίσης, ότι «κατά μια ομάδα ανθρώπων στον στενό κύκλο του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας προκειμένου να επαναπρογραμματιστεί η μαγνητοσκόπηση και να επανεξετάσει την απόφασή του».

«Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας γνωρίζουν την παθολογική αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων του Πούτιν και την αβεβαιότητα που τον διακατέχει όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις-κλειδιά» αναφέρει το «βαθύ λαρύγγι».