Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα παραβρεθούν τη Δευτέρα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, την οποία τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον αποκαλούσαν «Gan-Gan».

Αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα παραβρεθούν εξαιτίας της ηλικίας τους, καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι 9 ετών και η πριγκίπισσα Σάρλοτ είναι 7 ετών. Και οι δύο θα θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της προγιαγιάς τους. Τα δύο αδέρφια δεν θα συνοδεύσει ο 4χρονος Λούι.

Σημειώνεται πως στις 12:30 σήμερα (ώρα Ελλάδος), το φέρετρο της βασίλισσας θα μεταφερθεί από τη Βουλή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, σε άμαξα, που θα βρίσκεται έξω από τη βόρεια πόρτα του Ουεστμίνστερ Χολ. Από εκεί θα μεταφερθεί από μέλη του βασιλικού ναυτικού στο Αββαείο.

Στους δρόμους αναμένεται ότι θα βρίσκεται πλήθος κόσμου. Πίσω από το φέρετρο θα βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος όπως και μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως έγινε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Στην πομπή θα μετέχουν και μέλη του στρατού.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε ψηλό βάθρο, ενώ το Αββαείο θα είναι γεμάτο από περίπου 2.000 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της βασιλικής οικογένειας, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας, πρώην Βρετανοί πρωθυπουργοί και ξένοι ηγέτες, όπως ο Τζο Μπάιντεν και άλλες προσωπικότητες, που θα δουν τη διαδικασία.

Η κηδεία θα γίνει στο Αββαείο του Ουέστμινστερ από τον κοσμήτορα και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι. Η τελετή θα προβληθεί τηλεοπτικά και αναμένεται ότι θα τη δουν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο.