Χιλιάδες Βρετανοί στήνονται υπομονετικά στις ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ για να αποτίσουν φόρο τιμής στην 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ. Οι φρουροί στέκονται δίπλα στο φέρετρο που θα παραμείνει εκεί μέχρι την κηδεία της μονάρχη, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19/9 στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας).

Οι τόσες ώρες ορθοστασίας όμως δημιουργούν και απρόοπτα όπως στην περίπτωση ενός φρουρού που σωριάστηκε στο έδαφος μπροστά στους σοκαρισμένους παρευρισκόμενους. Ο άνδρας φαίνεται να χάνει τα πατήματά του, δεν μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία του και πέφτει από το βάθρο, διακόπτοντας για λίγα λεπτά την αγρυπνία.

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τους πολίτες ότι η ώρα αναμονής αυξάνεται καθημερινά, σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τις 6 ώρες.

Παγκόσμιοι ηγέτες και βασιλείς αναμένεται να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα, μεταξύ αυτών και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄, του εξέφρασα τα συλλυπητήρια της Γαλλίας για τον θάνατο της μητέρας του, της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Τη Δευτέρα θα είμαι στο Λονδίνο για να παραστώ στην κηδεία. Ο δεσμός Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου είναι άρρηκτος. Θα συνεχίσουμε να τον υφαίνουμε, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’» έγραψε στο Twitter.