Σε παρότρυνση του Ισλαμικού κράτους του Ιράκ αποδίδει στη διαθήκη του ο καμικάζι την επίθεση αυτοκτονίας που έκανε στη Στοκχόλμη το Σάββατο.

Στη διαθήκη αυτή, ο Ταϊμούρ Αμπντέλ Ουαχάμπ του οποίου η ταυτότητα αποκαλύφθηκε από την ισλαμική ιστοσελίδα «Σουμούχ αλ-Ισλάμ» η οποία ανάρτησε σειρά φωτογραφιών του, αναφέρει ότι εκπλήρωσε μια υπόσχεση του Ισλαμικού Kράτους του Ιράκ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

«Το Ισλαμικό Kράτος του Ιράκ εκπλήρωσε την υπόσχεση που σας είχε δώσει», γράφει ο καμικάζι στη διαθήκη του, σύμφωνα με το SITE.

Το Σεπτέμβριο του 2007, το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ δημοσίευσε ανακοίνωση του ηγέτη του, του Αμπού Ομαρ αλ Μπαγκντάντι, στην οποία ζητούσε εκδίκηση, καθώς στη Σουηδία είχαν δημοσιευθεί σκίτσα που είχαν κριθεί ότι προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ. Υποσχόταν επίσης οικονομική ανταμοιβή σε αυτόν που θα σκοτώσει τον σουηδό σκιτσογράφο Λαρς Βιλκς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο Ταϊμούρ Αμπντέλ Ουαχάμπ είχε φύγει από τη Βαγδάτη το 1992 για τη Σουηδία και αργότερα, το 2001 πήγε να σπουδάσει στη Βρετανία.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξήγαγε έρευνα σε μια κατοικία στο Μπεντφορντσάιρ, βόρεια του Λονδίνου όπου διέμενε ο άνδρας.

Παράλληλα τα βρετανικά και τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης ήταν ένας γεννημένος στο Ιράκ Σουηδός, ηλικίας 28 ή 29 ετών, που σπούδαζε στο Μπεντφορντσάιρ στην Αγγλία.

Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν από τις βρετανικές αρχές.

Η σουηδική αστυνομία ανέφερε ότι εκτιμά πως ο δράστης έδρασε από μόνος του, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αποκλείσει άλλες εκδοχές. Εμπειρογνώμονας του σουηδικού στρατού στις εκρηκτικές ύλες είπε ότι ο βομβιστικός μηχανισμός δείχνει να ήταν δουλειά ενός “ερασιτέχνη”.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.