Η ζωή μιας γυναίκας από την Βρετανία άλλαξε ριζικά, όταν πήγε στο γιατρό και έμαθε ότι η γρατζουνιά που είχε στο μέτωπο, δεν ήταν ένα ακίνδυνο σημάδι, αλλά καρκίνος του δέρματος, με αποτέλεσμα να κάνει δύο χειρουργεία.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η 48χρονη Rachel Collett το 2014 παρατήρησε για πρώτη φορά το σημάδι στο μέτωπο, όμως θεώρησε ότι γρατζουνίστηκε είτε από το νύχι της, είτε από την χτένα για τα μαλλιά της. Έτσι, δεν έδωσε σημασία, όμως μετά από καιρό, η γρατζουνιά άρχισε να ξεφλουδίζει, ενώ απέκτησε ένα λευκό χρώμα, σαν να ήταν σπυρί με πύον.

Η Rachel Collett

«Έμοιαζε με ηφαιστειακό κρατήρα, που βυθίζονταν στο κεφάλι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, οπότε πήγε στο γιατρό, ο οποίος την παρέπεμψε σε δερματολόγο. Εκεί έμαθε ότι έπασχε από βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ένα στέλεχος καρκίνου του δέρματος που θεωρείται ότι προκαλείται από τη μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από το ηλιακό φως.

Μάλιστα, ο δερματολόγος είπε ότι αυτή η μορφή καρκίνου του δέρματος οφείλεται στο γεγονός, ότι η 48χρονη στα νιάτα της έκανε διακοπές στα ελληνικά νησιά, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί αντηλιακό, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη σε μεγάλη ποσότητα ακτινοβολίας που δεν είχε συνηθίσει ο οργανισμός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτιστεί γόνιμο έδαφος για τον καρκίνο, ο οποίος αναπτύχθηκε μετά από δύο δεκαετίες.

Τα δύο χειρουργεία και το σημάδι στο κεφάλι

Έκτοτε, υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αφαιρέσει τον καρκίνο στο μέτωπο, που είχε πάρει το σχήμα «λευκού μαργαριταριού», όπως ανέφερε η γυναίκα, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι δεν θα προκληθούν μεταστάσεις σε άλλα όργανα του σώματος.

Παρόλα αυτά, ένα χρόνο μετά εντόπισε μια γραμμή περίπου ένα εκατοστό στο πλάι του προσώπου της, που άρχισε να πρήζεται και να παίρνει το χρώμα που είχε ο καρκίνος που αφαίρεσε.

Πήγε λοιπόν στο γιατρό και έμαθε ότι είχε ακόμα έναν καρκινικό όγκο, με αποτέλεσμα να περάσει στο χειρουργικό κρεβάτι για δεύτερη φορά.

Μετά από αυτή την εμπειρία η ζωή της άλλαξε, με την ίδια να προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για τον καρκίνο του δέρματος, ενώ προσπαθεί να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά τραύματα από την δυσάρεστη περιπέτεια που έζησε.