Η κυβέρνηση της Ρωσίας τοποθετήθηκε επίσημα για τον θάνατο του προέδρου της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει ότι αυτό το ζήτημα δεν απασχολεί το Κρεμλίνο, γιατί δεν είναι δικό του θέμα.

«Αυτό δεν είναι δικό μας θέμα», απάντησε σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από Ρώσο δημοσιογράφο, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του Μαγκάνοφ, που έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, πηγή των διωκτικών αρχών ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ο 67χρονος Ρώσος πιθανότατα αυτοκτόνησε, όμως η εταιρεία Lukoil ανέφερε αργότερα ότι ο Μαγκάνοφ απεβίωσε μετά από σοβαρή ασθένεια.

Σημειώνεται, πως ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργαζόταν στην Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυσή της, επιβλέποντας τις διαδικασίες διύλισης, παραγωγής, έρευνας και εκμετάλλευσης, και το 2020 έγινε πρόεδρός της.

Ο αδερφός του Ναΐλ είναι επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Tatneft.

Ο Μαγκάνοφ ήταν στενός συνεργάτης ενός εκ των ιδρυτών της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ, πρώην υφυπουργού πετρελαίου της Σοβιετικής Ένωσης, που παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφού η Βρετανία τού επέβαλε απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.