Η Τουρκία διεξάγει «αγώνα δρόμου» προκειμένου να αποκτήσει τα μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ και μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να διαβεβαίωσε τον Ερντογάν, πως έχει πρόθεση να ενισχύσει το τουρκικό οπλοστάσιο, όμως η τροπολογία του Μπομπ Μενέντεζ δημιουργεί σοβαρά εμπόδια.

Η Ντίνα Τάιτους, βουλευτής των Δημοκρατικών, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και τόνισε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί μέρος του αμυντικού νομοσχεδίου. Έτσι, σε περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος διαφωνεί με μια διάταξη, έχει δικαίωμα για βέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει όμως όλο το νομοσχέδιο και όχι μέρος του.

«Ελπίζουμε ότι θα περάσει, γιατί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Γερουσιαστής Μενέντεζ, είναι πάρα πολύ υποστηρικτικός και ήρθε στη Βουλή έχοντας εγκρίνει αυτό το ισχυρό δικομματικό ψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτό μας ενθαρρύνει, ότι (το ψήφισμα) θα παραμείνει στο αμυντικό νομοσχέδιο, όταν φτάσει στο επίπεδο της Γερουσίας».

Επίσης, αναφορικά με το δικαίωμα του Μπάιντεν να θέσει εμπόδια, είπε ότι «θα πρέπει να θέσει βέτο σε ολόκληρο το αμυντικό νομοσχέδιο, καθώς αυτή η τροπολογία είναι μέρος του νομοσχεδίου. Δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα ασκήσει βέτο στο αμυντικό νομοσχέδιο».