Τσουχτερό πρόστιμο σχεδόν 2.000 δολαρίων καλείται να πληρώσει ένας ταξιδιώτης που έφτασε στην Αυστραλία από την Ινδονησία επειδή, όπως διαπιστώθηκε από τη συνοριοφρουρά, είχε δύο McMuffins κι ένα κρουασάν με ζαμπόν στο σακίδιο πλάτης του.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Ζίντα δεν άργησε να μυρίσει τα σάντουιτς, που μεταφέρθηκαν μυστικά στο αεροδρόμιο της Ντάργουιν στην Αυστραλία και θα κοστίσουν στον ταξιδιώτη το τσουχτερό πρόστιμο.

«Θα πρόκειται για το ακριβότερο γεύμα που πήρε ποτέ από τα McDonalds» στη ζωή του σχολίασε ο Αυστραλός υπουργός Γεωργίας, Μάρεϊ Γουάτ.

Στην Αυστραλία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νομοθεσία είναι εξαιρετικά αυστηρή ως προς τη βιοασφάλεια, για την προστασία της αγροτικής βιομηχανίας από παράσιτα και ασθένειες.

Οι αυστραλιανές αρχές βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε κατάσταση συναγερμού, μετά την εμφάνιση εστίας αφθώδους πυρετού στην Ινδονησία, κι όλες οι εισαγόμενες ποσότητες κρέατος από τη χώρα αυτή υποβάλλονται σε ελέγχους. Αν και η ασθένεια αυτή δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, είναι εξαιρετικά μεταδοτική και σοβαρή για τα βοοειδή.

Το πρόστιμο 2.664 αυστραλιανών δολαρίων ισούται με το κόστος 567 McMuffins στο Σίδνεϊ.