Ο Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της χώρας του στην Σερβία για το ζήτημα του Κοσόβου. Κατά τη συνάντησή του στο Βελιγράδι με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς επεσήμανε ότι «οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στην Ισπανία και την Σερβία βασίζονται στην κοινή θέση για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Μαδρίτη δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την στάση της για το Κόσοβο. «Υποστηρίζουμε την Σερβία στο ζήτημα του Κοσόβου. Η Ισπανία ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό της Σερβίας για την υπεράσπιση των αρχών και θα υποστηρίζει πάντα τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών» τόνισε ο Σάντσεθ.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ξεκίνησε από το Βελιγράδι τετραήμερη περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια κατά την οποία θα επισκεφθεί επίσης το Σαράγιεβο, την Ποντγκόριτσα, τα Σκόπια και τα Τίρανα. Η Πρίστινα δεν περιλαμβάνεται στους σταθμούς επίσκεψης του Σαντσέθ και αυτό διότι η Ισπανία αποφεύγει κάθε σχέση με το Κόσοβο, μιας και δεν αποδέχεται την απόσχιση του από την Σερβία και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διεμήνυσε από το Βελιγράδι ότι σκοπός της περιοδείας του είναι να ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να διαβεβαιώσει τους λαούς των χωρών της περιοχής ότι η Ευρώπη δεν τους έχει ξεχάσει.