Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Πτήση υπό το βλέμμα του Λένιν

Ένα Tupolev Tu-142MK, σοβιετικό και ρωσικό αεροσκάφος ναυτικής αναγνώρισης και ανθυποβρυχιακού πολέμου, πετάει πάνω από το άγαλμα του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Λένιν κατά τη διάρκεια πρόβας για τη ναυτική παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο εορτασμός της Ημέρας του Πολεμικού Ναυτικού στη Ρωσία γιορτάζεται παραδοσιακά την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου και φέτος θα εορταστεί στις 31 Ιουλίου.

Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Χορεύοντας με φόντο δημιουργίες του Βίνσεντ βαν Γκογκ

Μία επισκέπτης χορεύει στην έκθεση πολυμέσων Van Gogh Live 8K, με προβολές πινάκων του Ολλανδού καλλιτέχνη Vincent Willem van Gogh, στα εγκαίνια της έκθεσης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους επισκέπτες στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Το χέρι που αναδύεται από το νερό

Ένα γλυπτό σε σχήμα χεριού αντανακλάται στο νερό στη Βασιλική Κινστέρνα στην Κωνσταντινούπολη. Η ιστορική κινστέρνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Κωνσταντινούπολη, χτίστηκε τον 6ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α.

Bauko, Φιλιππίνες: Πτώση βράχων στο μεγάλο σεισμό των Φιλιππίνων

Ογκόλιθοι πέφτουν καθώς ένα αυτοκίνητο διασχίζει έναν δρόμο κατά τη διάρκεια του δυνατού σεισμού στο Bauko, στην επαρχία Mountain στις Φιλιππίνες. Ο ισχυρός σεισμός των 7,1 ρίχτερ άφησε πίσω του ορισμένους νεκρούς και τραυμάτισε δεκάδες ανθρώπους στις βόρειες Φιλιππίνες την Τετάρτη, ενώ προκάλεσε μικρές κατολισθήσεις και ζημιές σε κτίρια και εκκλησίες και ώθησε τρομοκρατημένα πλήθη και ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα στην ύπαιθρο.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Πιστός σύντροφος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλάει στο τηλέφωνο με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ron Klain από το μπαλκόνι Truman, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Δίπλα του, ο πάντα πιστός σύντροφος του ανθρώπου, ο σκύλος του, ένας γερμανικός-ποιμενικός, που ακούει στο όνομα Commander.

Αλμπέρτα, Καναδάς: Η μοναξιά του «θρόνου»

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τον τόπο προσκυνήματος Lac Ste. Anne στην Αλμπέρτα του Καναδά. Ο Πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε στον Καναδά για να ζητήσει συγγνώμη από τους ιθαγενείς για τις καταχρήσεις που διέπραξαν οι καθολικοί ιεραπόστολοι στα διαβόητα σχολεία εσωτερικής εκπαίδευσης της χώρας.

Tuber, Ινδία: Πανδαισία χρωμάτων σε φεστιβάλ για την καλή σοδειά στην Ινδία

Οι φυλές Pnar, ή Jaintia, μεταφέρουν τα λεγόμενα «Rongs» ή άρματα και χορεύουν σε λασπώδη νερά κατά τη διάρκεια των εορτασμών του φεστιβάλ Behdienkhlam στο χωριό Tuber, στο βορειοανατολικό κρατίδιο Meghalaya στην Ινδία. Το Behdienkhlam είναι μια παραδοσιακή γιορτή των Pnars που γιορτάζεται μετά τη σπορά, επιδιώκοντας μια καλή σοδειά και για να διώξει την πανούκλα και τις ασθένειες. Οι νεαροί άνδρες διώχνουν συμβολικά τα κακά πνεύματα χτυπώντας τη στέγη κάθε σπιτιού με κοντάρια μπαμπού.

Πόλη του Μεξικό, Μεξικό: Περιμένοντας την ώρα της σωτηρίας

Ένα λιοντάρι μέσα σε ένα κλουβί στο καταφύγιο ζώων Black Jaguar White Tiger στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι μετέφεραν περίπου 200 ζώα, μεταξύ των οποίων λιοντάρια, τίγρεις, τζάγκουαρ, μαϊμούδες, σκύλους, γαϊδούρια και κογιότ σε ζωολογικούς κήπους και καταφύγια ζώων, αφού κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από λιοντάρια που είχαν σημάδια, ταλαιπωρημένα και τραυματισμένα από το συγκεκριμένο καταφύγιο. Ο ιδρυτής δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι διέσωσε μερικά από τα ζώα από τσίρκο, καθώς το Μεξικό δεν επιτρέπει πλέον την έκθεση ζώων.

Χάρκοβο, Ουκρανία: Ομοιώματα κρεμασμένων Ρώσων στρατιωτών

Ομοιώματα που απεικονίζουν Ρώσους στρατιώτες κρέμονται κοντά στη γραμμή του μετώπου στην περιοχή του Χάρκοβο, στην Ουκρανία. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με έναν τραγικό απολογισμό άμαχου, και όχι μόνο, πληθυσμού, με το Κρεμλίνο να χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Ύστατη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας

Η «μάχη» για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας, κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης δασικής φωτιά στην Καλιφόρνια, ήταν άνιση. Περίπου 2.500 πυροσβέστες συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσής της, καθώς και 17 ελικόπτερα, ώστε να σωθεί η δασική έκταση. Η φωτιά που ονομάστηκε, Oak Fire, κατέστρεψε 70.000 στρέμματα ενώ απείλησε και τα ψηλότερα και γηραιότερα δέντρα στον κόσμο Σεκόγια -γνωστά και ως coast redwood- που φτάνουν τα 130 μέτρα.