Μπροστά σε ένα πολύ όμορφο αλλά και άκρως… τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι την πόλης Mildura στην πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία. Οι κάτοικοι ξαφνικά κοίταξαν τον ουρανό και είδαν πως αυτός είχε γίνει ροζ.

Οι ντόπιοι αρχικά τρόμαξαν αφού δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε και όπως δήλωσαν αργότερα στους δημοσιογράφους, τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν: Από την Αποκάλυψη που ξεκινάει, σε… απόβαση εξωγήινων, ενώ κάποιος είπε ότι πρόκειται για την άφιξη του δαίμονα … «Βέκνα», από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Stranger Things.

Τελικά όμως η εξήγηση ήταν πολύ πιο απλή και μάλιστα οι κάτοικοι έμαθαν κάτι ου δεν ήξεραν για την πόλη τους.

Το ροζ χρώμα στον ουρανό ήταν αντανάκλαση από τα υδροπονικά φώτα που χρησιμοποιούνταν σε μυστική φάρμα καλλιέργειας κάνναβης, ώστε να μεγαλώσουν τα φυτά.

Εξαιτίας ενός λάθους στο θερμοκήπιο, τα στέγαστρα του έμειναν ανοιχτά και σε συνδυασμό με την συννεφιά που επικρατούσε στην περιοχή δημιουργήθηκε αυτό το αποτέλεσμα.

«Ήταν τέλειο, θα έπρεπε να το κάνουν πιο συχνά», σχολίασαν αργότερα, ανακουφισμένοι, κάτοικοι της περιοχής. Στην Αυστραλία επιτρέπεται η καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς, ωστόσο απαγορεύεται η χρήση της για ψυχαγωγικούς.