Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Manchester της Βρετανίας, καθώς μία μητέρα άφησε για μερικά λεπτά μόνα τα δύο παιδιά της που ήταν μωρά, μόνο και μόνο για να βρει πνιγμένο το μικρότερο μετά από λίγο, γιατί πνίγηκε με ένα κομμάτι σχοινιού, το οποίο χρησιμοποιείται στις περσίδες.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, ο Kane Davidson που ήταν ενός έτους, έπαιζε με τον τρίχρονο αδερφό του Calum Jr στην πίσω κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, με την Natasha την μητέρα τους να τους παρακολουθεί. Παρόλα αυτά, κάτι προέκυψε και έπρεπε να φύγει από τον χώρο για μερικά λεπτά, ενώ όταν επέστρεψε δεν έβρισκε πουθενά τον μικρότερο γιο της.

Τότε, βγήκε στο διάδρομο του σπιτιού και πήγε στην μπροστινή κρεβατοκάμαρα, όπου αντίκρισε τον Kane πεσμένο κάτω και να πνίγεται από το σχοινί για τις περσίδες, το οποίο στην Βρετανία ονομάζεται στην αγορά «αόρατος σπάγκος».

Ο Kane Davidson (αριστερά) και ο Calum Jr (δεξιά)

Η Natasha αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ ο σύζυγος της ειδοποίησε τους γείτονες, οι οποίοι είναι φοιτητές ιατρικής και έδωσαν στο παιδί τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να το κρατήσουν στη ζωή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η άνιση μάχη και τα αίτια του θανάτου

Ο μικρός έφτασε ζωντανός στο νοσοκομείο και άντεξε για λίγο καιρό, όμως έπαθε εγκεφαλική βλάβη, με αποτέλεσμα να πεθάνει μετά από λίγο καιρό.

Οι γονείς πήγαν στα δικαστήρια, με τους δικαστές να αποφασίζουν ότι δεν έφταιγαν εκείνοι για το τραγικό περιστατικό, αλλά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, όπου έμεναν και είχαν μετακομίσει πρόσφατα. Συγκεκριμένα, από το 2014 υπάρχουν νόμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην χρησιμοποιούνται σχοινιά για τις περσίδες σε διαμερίσματα όπου θα μείνουν παιδιά, γιατί μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα.

Η Natasha και τα δύο παιδιά της, πριν το τραγικό περιστατικό

Παρόλα αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης δεν είχε λάβει ανάλογα μέτρα, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο διαμέρισμα πριν μείνει το ζευγάρι, διαπιστώθηκε παράβαση του ιδιοκτήτη, στον οποίο δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή, γιατί δεν είχε δώσει αντίστοιχο δικαίωμα στο παρελθόν.

Πλέον, η οικογένεια θρηνεί συντετριμμένη την απώλεια του παιδιού της, ενώ προσπαθεί να ενημερώσει άλλους γονείς για σχετικούς κινδύνους, που μπορεί να εγκυμονούν στα σπίτια για τα παιδιά.