Η Βρετανία κλυδωνίζεται από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, στην οποία τον ώθησαν οι ίδιοι οι υπουργοί του, με τους Εργατικούς να ξεκαθαρίζουν ότι λένε «όχι» στην ανάδειξη πρωθυπουργού από τους Συντηρητικούς, με αποτέλεσμα να αναμένεται πρόταση μομφής για να γίνουν εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κέιρ Στάρμερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς εάν πιέζει για πρόταση μομφής την επόμενη εβδομάδα για να προκληθούν εκλογές, απάντησε «ναι» και είπε ότι οι Συντηρητικοί βουλευτές θα πρέπει να απομακρύνουν τον Τζόνσον τώρα αντί να περιμένουν τον επόμενο ηγέτη.

«Το καθήκον είναι το Συντηρητικό Κόμμα να πράξει το σωστό, και προφανώς υπάρχουν συναντήσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την Επιτροπή 1922. Άρα είναι δικό τους καθήκον να κάνουν το σωστό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «εάν δεν το κάνουν, θα προχωρήσουμε σε πρόταση μομφής».

Ακυρώθηκε η γαμήλια δεξίωση του Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να έχασε την πρωθυπουργία, όχι όμως και την εξουσία, καθώς παραμένει στην θέση του, μέχρι να οριστεί νέος ηγέτης. Έτσι σκόπευε να εκμεταλλευτεί τις ανέσεις που προσφέρει η θέση του πρωθυπουργού, όμως άλλαξε τα πλάνα του τελευταία στιγμή, ύστερα από την γενική κατακραυγή.

Ο Τζόνσον και η σύζυγος του Κάρι

Συγκεκριμένα, μαζί με την σύζυγός του Κάρι Τζόνσον, σχεδίαζαν την γαμήλια δεξίωση για τον γάμο τους στο τέλος του μήνα στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επίθεση των Εργατικών, ότι «δεν μπορεί να κάνει την ζωή του με τα χρήματα των φορολογούμενων», άλλαξε την απόφαση του κι ας είχε μοιράσει ήδη τις σχετικές προκλήσεις.

Σημειώνεται, ότι ο 58χρονος Μπόρις και η 34χρονη Κάρι παντρεύτηκαν πέρσι στον Καθεδρικό Ναό του Γουεστμίνστερ, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γουίλφρεντ, 2 ετών και τη Ρόμι, 7 μηνών. Για τον Τζόνσον, που έχει αποκτήσει τουλάχιστον άλλα πέντε παιδιά, αυτός είναι ο τρίτος γάμος.