Μια 25χρονη influencer στο TikTok έγινε viral όταν αποκάλυψε στους ακολούθους της, ότι φοράει μασέλα από την ηλικία των 22 ετών, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπισε με τα δόντια της.

Όπως αναφέρει η the-sun.com, τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις της TikToker από τις ΗΠΑ, Alex Sandroski, έχουν πάρει «φωτιά», καθώς οι χρήστες έχουν χωριστεί σε δύο πλευρές, σχολιάζοντας την συγκεκριμένη σπάνια περίπτωση.

Η 25χρονη Alex Sandroski

Αρχικά, υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η Alex Sandroski «ευθύνεται για το πρόβλημα που αντιμετώπισε» και ότι «δεν πρέπει να μιλάει δημόσια» ή «τουλάχιστον υπερήφανα», για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τεχνητή οδοντοστοιχία από μικρή ηλικία.

Στον αντίποδα, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν την νεαρή TikToker, τονίζοντας ότι είναι αρκετά γενναίο να μιλάς δημόσια για ένα τόσο «ιδιαίτερα σοβαρό», αλλά και «άβολο ζήτημα».

22 αποτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις και η μασέλα

Η Alex Sandroski σε σειρά αναρτήσεων στο TikTok, έχει εξηγήσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε και την ανάγκασε να χάσει όλα τα δόντια της από νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με την ίδια, είχε σοβαρή έλλειψη σμάλτου, με αποτέλεσμα τα δόντια της να είναι πάντα εκτεθειμένα σε μικρόβια, ιδιαίτερα στην τερηδόνα. Μάλιστα, το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο, όπου ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών, δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ. Παράλληλα, οι ρίζες στα δόντια ήταν πιο κοντές από τον μέσο όρο, κάτι που χειροτέρεψε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να τοποθετήσει σιδεράκια από μικρή ηλικία, τα οποία όμως δεν βοήθησαν, αλλά αντιθέτως χειροτέρεψαν την κατάσταση της.

«Έχασα πολύ από το σχολείο, γιατί ξυπνούσα όλη τη νύχτα με πονόδοντο. Όταν ήμουν 12 ετών έβαλα σιδεράκια για πρώτη φορά, τα οποία όμως επιδείνωσαν την κατάστασή μου», είπε χαρακτηριστικά, σε ένα βίντεο της.

«Οι κοιλότητες χειροτέρεψαν και ο οδοντίατρος ανακάλυψε ότι είχα κοντές ρίζες. Κατά τη διάρκεια του χρόνου έβαλα νάρθηκες, όμως τα δόντια μου ήταν εξαιρετικά χαλαρά και έσπασαν», πρόσθεσε και σημείωσε ότι στη συνέχεια «έπρεπε να αφαιρέσω τα σιδεράκια και να βάλω ένα μόνιμο σύρμα στο πίσω μέρος των δοντιών μου για να τα κρατήσω στη θέση τους».

Παρόλα αυτά, ούτε τότε μπόρεσε να βρει λύση, γιατί «όποτε έτρωγα κάτι, τα δόντια μου έσπαγαν και θρυμματίζονταν στο στόμα μου».

Έτσι, οι γιατροί συνέστησαν να τοποθετήσει ριζικό σωλήνα και στεφάνες στα υπόλοιπα δόντια της. Η Alex Sandroski ακολούθησε την νέα ιατρική οδηγία, όμως μετά από 22 αποτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις δεν είδε αποτέλεσμα, οπότε αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα δόντια της σε ηλικία 22 ετών και να βάλει μασέλα.

«Είσαι χρήστης ναρκωτικών»

Η ιστορία της 25χρονης TikToker δεν προκάλεσε θετικά σχόλια από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή, καθώς πολλοί χρήστες κατηγόρησαν την Alex Sandroski για το πρόβλημα στα δόντια της.

«Μπορώ να πω ότι φταις εσύ, γιατί έκανες ναρκωτικά», ανέφερε ένα σχόλιο, ενώ ένας άλλος χρήστης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ιστορία «δεν είναι κάτι για την οποία πρέπει να είσαι υπερήφανη στην ηλικία σου».

Παρόλα αυτά, υπήρξαν και θετικές αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι ανέφεραν ότι βρήκαν αφορμή να επισκεφθούν τον οδοντίατρο τους.

«Θα πρέπει να είσαι υπερήφανη για τον εαυτό σου, γιατί χρησιμοποίησες αυτή την εμπειρία για να βοηθήσεις τους άλλους. Σεβασμός», ανέφερε ένας χρήστης, με κάποιον άλλον να σχολιάζει ότι «η ιστορία σου αποτελεί έμπνευση. Ανυπομονώ να φτιάξω τα δόντια μου».