Η αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Κάμαλα Χάρις θα εγκαινιάσει μία ομάδα κρούσης για την καταπολέμηση της παρενόχλησης στο διαδίκτυο.

Με αυτό τον τρόπο εκπληρώνει μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου Μπάιντεν στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης σε δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας, κάτι το οποίο υπογραμμίζει την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στην παρενόχληση μέσα από το διαδίκτυο και τη βία.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα αυτή θα αναλάβει να παραδώσει μέσα σε έξι μήνες έναν οδικό χάρτη που θα αναφέρει λεπτομερώς τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, περιλαμβανομένης της παροχής μεγαλύτερης στήριξης στα θύματα, της πρόληψης του φαινομένου και της μεγαλύτερης λογοδοσίας για τους δράστες και για τις πλατφόρμες που τους φιλοξενούν.

Της ομάδας αυτής θα προεδρεύουν το Συμβούλιο Έμφυλης Πολιτικής του Λευκού Οίκου και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η δημιουργία αυτής της ομάδας κρούσης πραγματοποιείται στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης στο Τέξας, όπου ο ένοπλος φέρεται να είχε αναρτήσει βίαιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο προτού επιτεθεί στο σχολείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, της Washington Post και άλλων μέσων ενημέρωσης, ο Σαλβαντόρ Ράμος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικες μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε, είχε απειλήσει να βιάσει κορίτσια και να επιτεθεί σε σχολεία μέσα από την εφαρμογή Yubo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την επίθεσή του.

«Είναι υποχρεωτικό να δεσμευτούμε για μεγαλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση της σχέσης ανάμεσα στον διαδικτυακό μισογυνισμό και στην ριζοσπαστικοποίηση προς την βία», είπε ο αξιωματούχος αυτός.

Μια στις τρεις γυναίκες κάτω των 35 ετών και πάνω από τα μισά ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα στις ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και διαδυκτιακή παρενόχληση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.