Δεύτερη τραγωδία στο Ιράν, μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, μετά από κατάρρευση κτιρίου. Δύο τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπήρξαν και τραυματίες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σε κατάρρευση κτιρίου στο δυτικό Ιράν, δύο εβδομάδες μετά από αντίστοιχο περιστατικό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

«Έως τώρα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις τραυματίστηκαν και τουλάχιστον ένας αγνοείται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Μοζταμπά Χαλεντί, στην κρατική τηλεόραση.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τριώροφο κτίριο, στην πόλη Νοβσούντ στην περιοχή Παβέχ της δυτικής επαρχίας Κερμανσάχ, κατέρρευσε ύστερα από διαρροή αερίου, δήλωσε ο κυβερνήτης της Παβέχ, ο Αρντεσίρ Ροσταμί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Στις 23 Μαΐου, ένα υπό κατασκευή δεκαώροφο κτίριο στην πόλη Αμπαντάν, στην επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικά), κατέρρευσε, προκαλώντας τον θάνατο 43 ανθρώπων και οδηγώντας στη σύλληψη 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων πρώην δημάρχων. Η καταστροφή ήταν από τις πλέον φονικές στο Ιράν εδώ και χρόνια και προκάλεσε διαδηλώσεις στη χώρα κατά των αρχών που κατηγορούνται για διαφθορά και ανικανότητα.