Ο 34χρονος άστεγος Σον Μπίκινγκς πνίγηκε στην τεχνητή λίμνη Tempe Town στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, με τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο να μην κάνουν καμία προσπάθεια για να τον σώσουν. Βίντεο με το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα από κάμερα που είχε πάνω του ο αστυνομικός, ο οποίος ακούγεται να λέει «δεν πέφτω μέσα».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Μαΐου στις 05:00 όταν αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για καυγά ανάμεσα στον άστεγο και στη σύντροφό του στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί ελέγχουν το ζευγάρι και ο Μπίκινγκς τους λέει ότι πάει να κολυμπήσει. Παρόλο που τον ενημερώνουν ότι το κολύμπι στη λίμνη απαγορεύεται εκείνος προχωρά ακάθεκτος, πέφτει στο νερό και δεν αναδύεται ξανά στην επιφάνεια.

Το βίντεο διάρκειας 12 λεπτών σταματάει και εμφανίζεται ένα μήνυμα που ενημερώνει ότι το υπόλοιπο υλικό του βίντεο είναι πολύ ευαίσθητο σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ηρεμήσουν την σύντροφο του άστεγου άνδρα και της λένε ότι θα πάρουν μια βάρκα. Εκείνη φωνάζει: «Πνίγεται μπροστά στα μάτια σας και δεν θα βοηθήσετε». «Μ’ ακούς;» είναι οι τελευταίες λέξεις που αποδίδονται στον Μπίκινγκς, ο οποίος απευθύνεται στους αστυνομικούς. Αργότερα, ένας από τους αστυνομικούς λέει ότι «δεν έχει βγει στην επιφάνεια για περίπου 30 δευτερόλεπτα».

Οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι Αρχές χαρακτήρισαν τον 34χρονο «άστεγο μέλος της κοινότητας του Tempe» και είπαν ότι ο θάνατός του ήταν μια «τραγωδία».