Η Κάσια Γκαλάνιο πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ που βρέθηκε νεκρή το Σάββατο σε ηλικία 45 ετών, εικάζεται ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, καθώς η αστυνομία δεν εντόπισε σημάδια σωματικής βίας, όμως σύμφωνα με τους οικείους της, η απώλεια της οφείλεται στην θλίψη που αντιμετώπιζε, εξαιτίας των οικογενειακών της προβλημάτων.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, η Γκαλάνιο βρέθηκε νεκρή όταν η μικρότερη κόρη της ειδοποίησε την ισπανική αστυνομία από το Παρίσι, επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τη μητέρα της για μέρες.

Παρόλα αυτά, οι φίλοι της υποστήριξαν ότι η Κάσια Γκαλάνιο «πέθανε από θλίψη», λίγες εβδομάδες αφού έχασε την τοξική μάχη επιμέλειας με τον δισεκατομμυριούχο πρώην σύζυγό της, Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, θείο του σημερινού εμίρη του Κατάρ, τον οποίο κατηγόρησε ότι άγγιξε «ανάρμοστα» μία από τις κόρες τους.

Μάλιστα η κόρη του ζευγαριού παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της την άγγιζε στο στήθος και τους γλουτούς.

Επίσης, στις 19 Μαΐου, δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε τα αιτήματα επιμέλειας της Κάσια, μια απόφαση που την άφησε «συντετριμμένη», σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Πρόσφατα είχε περάσει αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο, με την γαλλική εφημερίδα εφημερίδα Le Parisien να επισημαίνει ότι ήταν ευεπίφορη σε νευρικές κρίσεις και είχε επισκεφτεί επίσης κλινικές αποτοξίνωσης στη μάχη της κατά του αλκοολισμού.

Ποια ήταν η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ

Η Κάσια Γκαλάνιο γεννήθηκε στην Κρακοβία ωστόσο όταν ήταν ακόμη παιδί μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Σπούδασε στο κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εργάστηκε για λίγο για την Morgan Stanley προτού η ζωή της αλλάξει εντελώς το 2004, όταν γνώρισε τον σύζυγό της σε μια επίσκεψη στο Παρίσι ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τις σπουδές της.

Δεν επέστρεψε ποτέ στο κολέγιο, καθώς παντρεύτηκε τον Αλ-Θάνι με τον οποίο απέκτησε τρεις κόρες. Τρία χρόνια μετά τον γάμο με τον κατά 28 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της, τον εγκατέλειψε. Μέχρι να βγει το διαζύγιο, έπρεπε να πουλήσει τα χρυσά της κοσμήματα για να βγάλει χρήματα.

«Τα χρήματα είναι κατάρα γιατί σε απομονώνουν από πολλούς ανθρώπους. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Μεγάλωσα σε ένα κανονικό σπίτι, οπότε ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος… Μεγάλωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το να μπω στη βασιλική οικογένεια ήταν κάτι εντελώς νέο. Υπάρχει η παροιμία, περισσότερα χρήματα, περισσότερα προβλήματα…», έγραφε σε μηνύματά της .

Οι κόρες της Κάσια Γκαλάνιο

Για την ταραχώδη σχέση της με τον Αλ Θάνι, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στις 17 Απριλίου, ότι η ζωή της ήταν σαν να ζει σε ένα «χρυσό κλουβί», επιθυμώντας την ελευθερία από τον πρώην σύζυγό της που αρνιόταν να πληρώσει την διατροφή των παιδιών.

«Με επικρίνουν ότι θέλω χρήματα, αλλά πρέπει να φροντίζω τα παιδιά μου. Στον Αμπντελαζίζ αρέσει να με ελέγχει μέσω των παιδιών, κάτι που πιστεύω ότι δεν είναι πολύ ευγενικό και μόνο τα πληγώνει», ανέφερε, μεταξύ άλλων.