Κάποια από τα πλέον σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη παρουσιάζονται στις παρακάτω φωτογραφίες. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας πρέπει να έχουν συνήθως τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν να ζούμε.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Κοιτάζοντας τις παρακάτω φωτογραφίες σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Τέξας, ΗΠΑ: Φόρος τιμής στις άδικα χαμένες ψυχές

Τέξας, ΗΠΑ: Φόρος τιμής στις άδικα χαμένες ψυχές

Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, αφήνει λουλούδια σε χώρο μνήμης, για τα θύματα -19 μαθητές και δύο δασκάλες- που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους ξαφνικά, από τους πυροβολισμούς του 18χρονου σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε στο Τέξας, προκαλώντας σοκ και σκορπώντας τη θλίψη παγκοσμίως.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών από τους Ταλιμπάν

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια Khatereh Ahmadi φοράει κάλυμμα προσώπου καθώς διαβάζει τις ειδήσεις στο TOLO NEWS, στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Οι κυβερνήτες των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έχουν αρχίσει να επιβάλλουν μια διαταγή που απαιτεί από όλες τις γυναίκες τηλεπαρουσιάστριες ειδήσεων στη χώρα να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βρίσκονται στον αέρα. Η κίνηση αυτή την Κυριακή αποτελεί μέρος μιας σκληρής στροφής που επισύρει την καταδίκη των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών.

Βαγδάτη, Ιράκ: Τοπίο στην… αμμοθύελλα

Βαγδάτη, Ιράκ: Κόντρα στη φύση

Ένας άνδρας κινείται με το αναπηρικό του αμαξίδιο σε δρόμο κατά τη διάρκεια αμμοθύελλας στη Βαγδάτη του Ιράκ, πηγαίνοντας κόντρα στη φύση και αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Ο ουρανός από το Ντουμπάι μέχρι τη Συρία πήρε ένα αποκαλυπτικό πορτοκαλί χρώμα καθώς σκόνη και άμμος στροβιλίζονταν στον αέρα. Χιλιάδες άνθρωποι στη Μέση Ανατολή κατέκλυσαν νοσοκομεία, χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν σωστά.

Κίεβο, Ουκρανία: Ο πρώτος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου

Κίεβο, Ουκρανία: Ο πρώτος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου

Ο Ρώσος λοχίας Vadim Shishimarin ακούει τον μεταφραστή του κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ο 21χρονος στρατιώτης που αντιμετωπίζει την πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δήλωσε ένοχος στις 18 Μαΐου για τη δολοφονία ενός άοπλου πολίτη.

Γκαουχάτι, Ινδία: Ο καθημερινός αγώνας για τα προς το ζην

Γκαουχάτι, Ινδία: Ο καθημερινός αγώνας για τα προς το ζην

Ο καθημερινός αγώνας για την επίτευξη των προς το ζην είναι παγκοσμίως σκληρός, ωστόσο με διαφορετικούς όρους σε κάθε χώρα. Στην Ινδία, και πιο συγκεκριμένα, στο Γκαουχάτι, οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την καλλιέργεια καλαμποκιού.

Κίεβο, Ουκρανία: Αβάσταχτο το βάρος του πολέμου

Κίεβο, Ουκρανία: Αβάσταχτο το βάρος του πολέμου

Μια γυναίκα περπατάει μπροστά από τον τοίχο μνήμης των πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ενός πολέμου που μετρά σχεδόν 100 ημέρες και έχει κοστίσει την ζωή σε αμέτρητους άμαχους αλλά και υπερασπιστές της χώρας.

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Δαμάζοντας τα κύματα

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Δαμάζοντας τα κύματα

Η θάλασσα για πολλούς αποτελεί τρόπο ζωής. Κάτι που ισχύει και για τους περισσότερους κατοίκους του Σίδνεϊ, οι οποίοι βρίσκουν διέξοδο σε αυτή. Μετά από μια εμπειρία με τα κύματα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, επικρατεί η γαλήνη και η νηνεμία. Το απόλυτο ζητούμενο για τον καθένα.

Κάννες, Γαλλία: Εντυπωσιακές αφίξεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Εντυπωσιακές αφίξεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Από τα κοσμικά γεγονότα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της εβδομάδας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. Εδώ, ο Idris Elba και η Sabrina Dhowre Elba ποζάρουν για τους φωτογράφους κατά την άφιξή τους στην πρεμιέρα της ταινίας «Three Thousand Years of Longing» στη 75η διοργάνωση του θεσμού.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Χορεύοντας στη βροχή

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Χορεύοντας στη βροχή

Ένα παιδί δροσίζεται μέσα στον ψεκασμό του νερού από έναν πυροσβεστικό κρουνό κατά τη διάρκεια ενός block party στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, όπου οι Νεοϋορκέζοι βίωσαν καλοκαιρινό καιρό και οι θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν σχεδόν στους 32 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περίπου δέκα βαθμούς υψηλότερες από το μέσο όρο για τη Νέα Υόρκη στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ποκρόβσκ, Ουκρανία: Το τρένο της ελπίδας

Ποκρόβσκ, Ουκρανία

Ένα παιδί και ένας άνδρας, που διαφεύγουν από τους βομβαρδισμούς, χαιρετούν τον φωτογράφο πριν αναχωρήσουν με ένα τρένο εκκένωσης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ποκρόβσκ, στο Ποκρόβσκ στην ανατολική Ουκρανία. Άμαχοι που εγκατέλειψαν περιοχές κοντά στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία περιέγραψαν σκηνές καταστροφής καθώς οι πόλεις και τα χωριά τους δέχθηκαν συνεχείς επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.