Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε με φύλακες και το προσωπικό καθαριότητας της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου ζήτησε συγγνώμη για τα κορονοπάρτι που συμμετείχε την περίοδο που η Βρετανία βρίσκονταν σε lockdown, ενώ δήλωσε στους επικριτές του, ότι δεν θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε συγγνώμη μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης για τα πάρτι που συμμετείχε, η οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά τόνισε πως ο Τζόνσον συμπεριφέρονταν άσχημα στους εργαζόμενους, από τους οποίους ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της η Σου Γκρέι αναφέρει ότι τα συνεργεία καθαρισμού της Ντάουνινγκ Στριτ αναγκάζονταν να καθαρίζουν με σφουγγάρι το χυμένο κόκκινο κρασί, ότι τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες στα πάρτι έκανε εμετό και ότι υπήρξε μια συμπλοκή δύο προσώπων κατά τη διάρκεια μιας γιορτής, τον Ιούνιο του 2020, στην οποία ορισμένοι «κατανάλωσαν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ».

Η Σου Γκρέι κάνει επίσης λόγο για «πολυάριθμα παραδείγματα έλλειψης σεβασμού και κακομεταχείρισης» των εργαζομένων στην καθαριότητα και την ασφάλεια, εκ μέρους των συμμετεχόντων στα πάρτι.

Ο Τζόνσον «ζήτησε συγγνώμη από ορισμένα μέλη του προσωπικού χθες, συζήτησε το θέμα με άλλους σήμερα το πρωί. Ήταν κατάπληκτος από αυτήν τη συμπεριφορά», είπε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Όπως εξήγησε, τροποποιήθηκαν ήδη οι κανόνες και απαγορεύεται πλέον η κατανάλωση αλκοόλ στην Ντάουνινγκ Στριτ, εκτός εάν πρόκειται για δεξιώσεις με ξένους προσκεκλημένους.

Μάλιστα, συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με Συντηρητικούς βουλευτές. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τους είπε ότι ένας από τους διασημότερους προκατόχους του στο αξίωμα, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, που είναι γνωστό ότι έπινε πολύ, δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αν η Ντάουνινγκ Στριτ απαγόρευε πλήρως το αλκοόλ εκείνη την εποχή.