Η Κίνα αποφάσισε να χαλαρώσει τους περιορισμούς των τεστ για τον κορονοϊό για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς τα ταξίδια στη χώρα μειώθηκαν σημαντικά λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, από την Παρασκευή (20/5), οι ταξιδιώτες από το Ντάλας, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ δεν θα χρειάζονται πλέον τεστ PCR επτά ημέρες πριν πετάξουν, ή κάποιο τεστ αντισωμάτων, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αργά χθες από την κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ και αρκετά προξενεία.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα χρειάζεται και πάλι να κάνουν δύο τεστ PCR εντός 48 ή 24 ωρών από την πτήση τους -ανάλογα με το αεροδρόμιο αναχώρησης- και επιπλέον ένα ακόμα τεστ αντιγόνων πριν από την πτήση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές.

Επίσης, όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κίνα αναπροσαρμόζει τα αυστηρά μέτρα της για να αντιμετωπίσει την μετάλλαξη Όμικρον, γιατί η μικρότερη περίοδος επώασης του παραλλαγμένου στελέχους, επιτρέπει μια μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς.

Χαρακτηριστικά, το Πεκίνο ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι μείωσε την περίοδο καραντίνας σε κεντρικές εγκαταστάσεις κατά την άφιξη σε 10 από 14 ημέρες, αν και συνεχίζει να ισχύει η κατ’ οίκον απομόνωση για μία ακόμα εβδομάδα.