Ο Σεργκέι Ναρίσκιν επέκρινε στην στάση των ΗΠΑ έναντι του πολέμου στην Ουκρανία και σύγκρινε τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την προπαγάνδα που ασκούσαν οι Ναζί στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη διάδοση fake news στο Telegram σε μια προσπάθεια να «απαξιώσουν» και να «αποκτηνώσουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας στα μάτια του ρωσικού λαού».

Χαρακτηριστικά, είπε ότι «οι ενέργειές τους έχουν πολλά κοινά με τις συνήθειες του υπουργείου δημόσιας εκπαίδευσης και προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ και του επικεφαλής του Γιόζεφ Γκαίμπελς».

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν σε σύσκεψη με το 2018 μαζί με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας και τον Σεργκέι Λαβρόφ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία κατηγορεί τακτικά τη Δύση ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει κινήματα κατά του Κρεμλίνου και έχει χαρακτηρίσει δεκάδες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία «ξένους πράκτορες» τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται, ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν έκανε έξαλλο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς χαρακτήρισε δημόσια «πόλεμο» και όχι «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», την επίθεση που διεξάγει η Μόσχα.