Μια εθελόντρια της Eurovision 2022 έδωσε συνέντευξη στην Corriere della Sera και κατήγγειλε πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση η ίδια και ακόμη τρεις κοπέλες, από τους χορευτές του βορειοευρωπαίου τραγουδιστή, τον οποίο συνόδευε στο μουσικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για μια 20χρονη φοιτήτρια νομικής, της οποίας δεν αποκαλύφθηκε το όνομα και είπε ότι γιορτή εγκαινίων την περασμένη Κυριακή, η ίδια και άλλες τρεις συνάδελφοί της, δέχθηκαν παρενόχληση από δύο χορευτές οι οποίοι εργάζονται με καλλιτέχνη που ανήκει σε χώρα της βόρειας Ευρώπης.

«Στην γιορτή εγκαινίων, πολλοί ήπιαν πάρα πολύ, τόσο που όλα τα οινοπνευματώδη ποτά εξαντλήθηκαν. Μετατράπηκε σε ένα πάρτι άνευ ορίων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δυο χορευτές ξένου καλλιτέχνη, ένας έγχρωμος και ένας λευκός, οι οποίοι στην πασαρέλα δήλωσαν ότι αγαπούν τις Ιταλίδες κοπέλες, μας κοίταξαν επίμονα και πλησίασαν. Ήταν ενοχλητικοί».

«Άρχισαν να χορεύουν και να μας αγγίζουν. Όλο και πιο κάτω, μέχρι τα οπίσθια», είπε και τόνισε ότι «είδε μια άλλη κοπέλα να απομακρύνει με αποφασιστικότητα ένας καλλιτέχνη που προσπάθησε να την φιλήσει».

Ο λόγος που δεν ανέφερε το γεγονός στους ανώτερους της

Η Ιταλίδα φοιτήτρια και εθελόντρια, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «και η τραγουδίστρια της Κύπρου έγινε αντικείμενο μεγάλης “προσοχής”, αλλά στην περίπτωση αυτή, οι υπεύθυνοι δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους, να υπερβούν τα όρια».

Παράλληλα, διευκρίνισε στη Corriere della Sera τους λόγους για τους οποίους δεν ανέφερε το θέμα στους ανώτερους της και είπε ότι «δεν καταγγείλαμε το γεγονός στους ανώτερους μας, για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά αν ήμουν σε ντίσκο θα τους είχα χαστουκίσει».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως όταν με τις φίλες της έφυγαν από το πάρτι, οι συγκεκριμένοι χορευτές «έβαλαν στόχο, άλλες κοπέλες».