Μπορεί ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Μαρσέλου Κεϊρόγκα να υπέγραψε στις 22 Απριλίου διάταγμα με το οποίο τερματίζεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας, τα κρούσματα, όμως αυξάνονται, όπως και ο αριθμός των νεκρών.

Χθες Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν 19.916 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 114 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 213 εκατ. κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, καθώς και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων: οι νεκροί έχουν φθάσει τους 663.225 επί συνόλου 30.418.920 μολύνσεων

Το 72,6% έχει εμβολιαστεί

Για να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε τη μείωση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων, σε σύγκριση με την περίοδο της κορύφωσης του κύματος που αποδόθηκε στην παραλλαγή Όμικρον τον Ιανουάριο.

Μέχρι χθες 163,8 εκατ. πολίτες της Βραζιλίας (το 76,2% του πληθυσμού) είχαν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19, ενώ 85,7 εκατ. είχαν λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου, κατά τα κυβερνητικά δεδομένα.