Ο Έλον Μασκ μπορεί να απέκτησε τελικά το Twitter μετά από πολλές προτάσεις που έκανε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες, όμως η διεθνής showbiz εμφανίζεται διχασμένh. Πολλοί διάσημοι με απήχηση στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, πλέον σκέφτονται να την εγκαταλείψουν, ενώ όσοι είχαν αποκλειστεί επειδή παραβίασαν τους κανονισμούς, τώρα σκέφτονται να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Τζαμίλα Τζαμίλ και του Ice Cube. Η Αγγλίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια Τζαμίλα Τζαμίλ, είπε ότι φοβάται και πως θα αλλάξει το περιβάλλον υπό την ιδιοκτησία του Μασκ.

Αντιθέτως όμως, ο Ice Cube – ο οποίος έχει περιορισμούς στον λογαριασμό του – εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Twitter έχει νέο ιδιοκτήτη, γράφοντας: «Επιτέλους ελεύθερος! [Έλον Μασκ] βγάλε το shadowban φίλε μου…».

Παρόλα αυτά, ορισμένοι διάσημοι αρχικά επέκριναν τον Μασκ, όμως στη συνέχεια δεσμεύτηκαν να παραμείνουν στην πλατφόρμα για να «παραμείνουν στον αγώνα». Παραδείγματος χάριν, η ηθοποιός Μία Φάροου δημοσίευσε ένα tweet, το οποίο έκτοτε διαγράφηκε: «Λοιπόν, αν το Twitter γίνει ακόμα πιο τοξικό – με ψέματα τύπου Τραμπ και όλο το μίσος – θα ληφθεί λιγότερο σοβαρά υπόψη και άνθρωποι σαν εμένα θα αποτραβηχθούν – για την ειρήνη του μυαλού».

Αφού δέχθηκε κριτική από τους ακόλουθούς της, η Φάροου φάνηκε να άλλαξε γνώμη, ζητώντας από τον Μασκ να «κρατήσει το Twitter αντάξιο των προηγούμενων επιτευγμάτων του και των νομοταγών ανθρώπων παντού».

Επίσης, μεταξύ των ατόμων που αντέδρασαν για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μάσκ είναι και η Έιμι Σισκάιντ ακτιβίστρια για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας, η οποία έγραψε το εξής: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο παρέχω εδώ πηγαίνει κατευθείαν στον πλουτισμό ενός ανθρώπου, ο οποίος νομίζω ότι είναι απολύτως απαίσιος. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή δεν είναι πλέον μια δημόσια εταιρεία. Κάθε ανάρτηση που κάνετε εδώ είναι δωρεάν περιεχόμενο για να πλουτίσετε έναν άνθρωπο, τον Έλον Μασκ. Ελέγχει απόλυτα και δεν απαντά σε κανέναν. Δεν τον βλέπω ως ψυχικά σταθερό άτομο».