Ένας άνδρας αυτοπυρπολύθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή στην πλατεία μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και έγινε αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο, δήλωσε μια εκπρόσωπος του θεσμού.

«Περί τις 18:30» (τοπική ώρα), «ένα πρόσωπο έφτασε στην πλατεία μπροστά στην πρόσοψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αυτοπυρπολήθηκε», ανέφερε η εκπρόσωπος του κορυφαίου αμερικανικού δικαστικού θεσμού σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ιατρικό ελικόπτερο «προσγειώθηκε στην πλατεία και παρέλαβε το πρόσωπο αυτό», το οποίο διακομίστηκε «σε τοπικό νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Ουδείς άλλος τραυματίστηκε στο συμβάν. Η περιοχή αποκλείστηκε χθες, για τις ανάγκες της έρευνας. Το περιστατικό δεν θεωρείται απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ανέφεραν οι υπηρεσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε πως επρόκειτο για άνδρα. Καμία άλλη λεπτομέρεια –τα στοιχεία του, η κατάσταση της υγείας του, ο λόγος που προχώρησε σε αυτό το απονενοημένο διάβημα– δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα.

Η τραγική υπόθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την εκκένωση του Κογκρέσου εξαιτίας λαθεμένου συναγερμού. Η απειλή για την οποία έκανε λόγο η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου δεν ήταν στην πραγματικότητα παρά αεροπλάνο που συμμετείχε σε επίδειξη, τη ρίψη αλεξιπτωτιστών, πριν από αγώνα μπέιζμπολ σε στάδιο που απέχει λιγότερα από 2 χιλιόμετρα.