Η Μαρί Λεπέν βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ευρωπαϊκών αρχών, γιατί κατηγορείται η ίδια και ευρωβουλευτές της, ότι υπεξαίρεσαν 600.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, με σχετική έρευνα που έκανε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ( OLAF) να έχει ολοκληρωθεί και σταλθεί στις αρμόδιες αρχές.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το γραφείο Τύπου της OLAF ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ( OLAF) ολοκλήρωσε την έρευνά της τον Σεπτέμβριο του 2021 με συστάσεις και απέστειλε την τελική της έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις γαλλικές και βελγικές δικαστικές αρχές».

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν πολλά πρόσωπα, τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και οικονομικοί φορείς, προσθέτει το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι τελικές εκθέσεις δεν δημοσιοποιούνται και «αυτό γίνεται για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, για λόγους εμπιστευτικότητας, καθώς και πιθανών επακόλουθων ερευνών ή ενεργειών. Όταν ολοκληρωθούν, αυτές οι τελικές εκθέσεις περιστατικών αποστέλλονται στις αρμόδιες αρχές για πιθανή παρακολούθηση». Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την έκθεση, η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού φέρεται ότι βαρύνεται με υπεξαίρεση 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του Κοινοβουλίου του Στρασβούργου κατά την θητεία της ως ευρωβουλευτή από το 2004 μέχρι το 2017.