Σπαρακτικές είναι οι στιγμές που κατέγραψε κάμερα στην Ουκρανία με μια μάνα να ξεσπά σε λυγμούς καθώς ανακαλύφθηκε το πτώμα του γιου της σε πεταμένο πηγάδι. Οι σκηνές που έχουν καταγραφεί σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου και προκαλούν αποτροπιασμό.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε τη Δευτέρα από το ρωσόφωνο ψηφιακό ειδησεογραφικό δίκτυο Current Time TV, δείχνει τη σπαρακτική αντίδραση της μητέρας μετά την ανακάλυψη του νεκρού σώματος του γιου της.

«Η μητέρα αναγνωρίζει το πτώμα του γιου της, που ρίχτηκε σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Κιέβου, 10 Απριλίου 2022», έγραψαν οι χρήστες του Twitter ως λεζάντα για το βίντεο. Το βίντεο έχει μέχρι στιγμής προβληθεί πάνω από 300.000 φορές συνολικά στην πλατφόρμα.

Το ανατριχιαστικό βίντεο και ο σπαραγμός

Στα πλάνα, η γυναίκα λέει ότι δεν είναι σαφές αν το πτώμα είναι του γιου της. Στη συνέχεια γονατίζει δίπλα στο κατεστραμμένο πηγάδι και ουρλιάζει (όπως μεταφράζεται από το Newsweek): «Ο γιος μου, ο γιος μου. Τα [παπούτσια] είναι δικά του» ενώ κλαίει δυνατά.

Στη συνέχεια φαίνεται να απομακρύνεται από το πηγάδι ενώ στήνεται περίμετρος.

Μια ομάδα ανδρών κατάφερε να ανασύρει το πτώμα από το πηγάδι. Η μητέρα έσπευσε στη συνέχεια να προχωρήσει μπροστά για να ρίξει μια ματιά στο πτώμα.

Ωστόσο, εμποδίζεται από τους άνδρες που ανέσυραν το πτώμα, καθώς αρχίζει να κλαίει πάλι δυνατά.

Ο Taras Didych, επικεφαλής της κοινότητας Ντμιτρίβκα, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την ανάσυρση του πτώματος. «Καθώς επιθεωρήσαμε το έδαφος αυτού του βενζινάδικου, βρήκαμε δύο πτώματα στο πηγάδι», δήλωσε. «Το ένα από αυτά καταφέραμε να το αναγνωρίσουμε. Είναι ντόπιοι, κάτοικοι της πόλης από το χωριό Μπουζοβάγια. Είναι αγόρια από την εδαφική άμυνα».

Δεν είναι σαφές πώς πέθανε ο γιος της γυναίκας ή αν ο θάνατός του συνδέεται με τους Ρώσους στρατιώτες.

Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει σημαντικές επικρίσεις και κατηγορίες για κακή συμπεριφορά από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτό έχει συμπεριλάβει κατηγορίες για βασανιστήρια, σκόπιμη στόχευση αμάχων και σεξουαλικές επιθέσεις. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, κατηγορώντας την Ουκρανία για σκηνοθεσία επιθέσεων και δημιουργία ψευδών αναφορών.