Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες Αρχές για την 5χρονη Sofiia Holynska, που εξαφανίστηκε από την Οδησσό της Ουκρανίας. Σχετική ανακοίνωση για τον εντοπισμό του παιδιού εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η Sofiia Holynska βρισκόταν στην πόλη Μπάλτα, στην περιοχή της Οδησσού όπου απήχθη από τη γιαγιά της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών Αρχών, η γιαγιά κρυβόταν με το παιδί κάπου στην περιοχή του Κιέβου, αλλά μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενδέχεται να πέρασαν τα σύνορα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE), έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση όλων για την αποφυγή εξαφανίσεων Ουκρανών πολιτών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προστατευθούν, διασχίζουν Ευρωπαϊκά κράτη και μη.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.