Ένας Ινδός φοιτητής, ο Kartik Vasudev, δολοφονήθηκε έξω από το σταθμό του μετρό Sherbourne στο Τορόντο την περασμένη εβδομάδα. Ο 21χρονος φοιτητής στο τμήμα μάρκετινγκ στο Seneca College, πήγαινε στη δουλειά του σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο στις 7 Απριλίου, όταν πυροβολήθηκε οκτώ φορές γύρω στις 5:00 μ.μ. από άγνωστο που περιγράφηκε ως μαύρος άνδρας με μέτρια σωματική κατασκευή.

Ο μαθητής έλαβε ιατρική βοήθεια από νοσηλευτή που βρέθηκε στο σημείο, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο αφότου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο St. Michael’s.

Ο δράστης εθεάθη τελευταία φορά να περπατά στην οδό Glen προς την οδό Howard. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο, αλλά η οικογένεια του Βασούντεφ υποπτεύεται ότι η δολοφονία είναι έγκλημα μίσους.

«Η τσάντα του έμεινε πίσω και φαίνεται μέχρι στιγμής ότι δεν ήταν ληστεία. Είναι πιθανό να ήταν ένα έγκλημα μίσους», είπε ο πατέρας του Βασούντεφ, Τζιτές, στην Indian Express. «Το μόνο που θέλουμε είναι κάποιος να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Κανείς δεν μας λέει γιατί πυροβολήθηκε ένα νεαρό αγόρι».

Στις 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε αγρυπνία για τον Vasudev στην πλατεία Nathan Phillips.

Ο νεαρός φοιτητής έφτασε στον Καναδά από το Ghaziabad στις 5 Ιανουαρίου για το πρώτο έτος της φοίτησής του στο πανεπιστήμιο. Έμενε σε ένα διαμέρισμα με τον ξάδερφό του και καθημερινά ακολουθούσε την ίδια διαδρομή για να πάει στη δουλειά του, εκτός από την ημέρα του θανάτου του που ο διευθυντής του ζήτησε να κάνει μια παράκαμψη στον δρόμο του για να πάρει ένα πακέτο.

«Ως ξένος φοιτητής ο ίδιος, αυτή η τραγωδία με έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς πολλοί από εμάς έχουμε εγκαταλείψει τόσα πολλά για να μετακομίσουμε εδώ», είπε ο Ρίτικ Σάρμα, πρόεδρος της Φοιτητικής Ομοσπονδίας Σενέκα, στην αγρυπνία και πρόσθεσε: «Η καρδιά μου είναι ραγισμένη».

«Ελπίζω όλοι να τον θυμούνται ως έναν σκληρά εργαζόμενο, φιλόδοξο και εμπνευσμένο φοιτητή», πρόσθεσε η Sharma. «Οι φοιτητές αισθάνονται τόσο λυπημένοι αυτή τη στιγμή – είναι σε βαθιά θλίψη».

Το ινδικό προξενείο στο Τορόντο εργάζεται για να φέρει τη σορό του Vasudev πίσω στην Ινδία.

Η ευρύτερη οικογένειά του έχει δημιουργήσει μια σελίδα με τον τίτλο GoFundMe με στόχο να συγκεντρώσει 75.000 δολάρια, – 45.000 δολάρια έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής -, για να στηρίξουν τους πενθούντες γονείς του.

«Τι μπορείς να νιώσεις; Χάσαμε το μικρό μας παιδί εκεί», είπε ο πατέρας του Vasudev στο CBC News. «Ο γιος μου ήταν ευγενικός, ταπεινός, γλυκό παιδί. Γιατί ήταν ο γιος μου ο στόχος;»