«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο θέατρο που βομβάρδισαν οι κατακτητές, όπου οι κάτοικοι της Μαριούπολης κρύφτηκαν από τους βομβαρδισμούς, χρησιμοποιώντας το ως καταφύγιο», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στο ρωσικό, κατά το Κίεβο, πλήγμα στην πόλη αυτή της Ουκρανίας, την Τετάρτη.

«Είναι γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί περισσότεροι από 130 άνθρωποι», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος στην αποψινή τοποθέτησή του για τις εξελίξεις στη χώρα, η οποία αμύνεται της ρωσικής εισβολής για 23η ημέρα σήμερα, και η οποία αναρτήθηκε στις 15:35 στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Όμως», συνέχισε, «εκατοντάδες κάτοικοι της Μαριούπολης εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια». «Παρά τους βομβαρδισμούς, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσουμε το έργο διάσωσης».

I am confident that by attacking us, they will destroy everything that Russian society has achieved over the past 25…

Posted by Володимир Зеленський on Friday, March 18, 2022

Σημειώνεται πως προ ολίγου το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ανέφερε, επικαλούμενο «προκαταρκτικές πληροφορίες» πως δεν υπάρχουν θύματα, μέχρι στιγμής, αλλά και ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Νωρίτερα σήμερα, η Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο, επίσης δήλωσε πως 130 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το βομβαρδισμένο θέατρο.

Σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για περισσότερα από 1.000 άτομα που οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι βρίσκονταν εκεί, όταν έπεσε η βόμβα.