Η 56χρονη Loren Lahav από το Λας Βέγκας των ΗΠΑ λέει ότι άρχισε να μαζεύει χρήματα προκειμένου να κάνει η κόρη της πλαστική επέμβαση στη μύτη της, όταν η τελευταία ήταν μόλις 12 ετών. Αιτία ήταν το γεγονός ότι μικρή Asher, σύμφωνα με τη μητέρα της, δεχόταν bullying και αντισημιτικά σχόλια στο σχολείο της.

«Έγινα πραγματικά ανασφαλής» λέει η Asher στη NY Post. «Όταν εμφανίστηκε η πανδημία του κορονοϊού, ενθουσιάστηκα με τις μάσκες διότι δεν χρειαζόταν να δείχνω πια το πρόσωπό μου. Ήμουν χαρούμενη που είχα κάτι να την καλύπτω».

Η έφηβη χρησιμοποιούσε μέικ απ για να κρύψει όσο μπορούσε τη μύτη της. Το φορούσε συνέχεια και έγινε μάλιστα γνωστή ως «το κορίτσι με το μέικ απ».

«Την επηρέαζε συναισθηματικά», σημειώνει η Loren, η οποία έχει χωρίσει από τον πατέρα της Asher. «Πραγματικά δεν είχε να κάνει με τη ματαιοδοξία… Υπήρχαν πολλά κορίτσια κακά. Της έστελναν μηνύματα στο Instagram. Φαινόταν δυνατή εξωτερικά αλλά ήταν πραγματικά δυστυχισμένη. Το μέικ απ ήταν μια κραυγή για βοήθεια. Φοβόμουν ότι μπορεί να έκανε κακό στον εαυτό της».

Μετά από αποταμιεύσεις δύο ετών, η μητέρα είχε τις 30.000 δολάρια που χρειάζονταν για να ταξιδέψει στο Μπέβερλι Χιλς και να συναντηθεί με τον πλαστικό χειρουργό Dr. Babak Azizzadeh για να κάνει την επέμβαση. Τον Ιούνιο του 2021, λίγες μόλις ημέρες μετά τα 14α γενέθλιά της, η Asher μπήκε στο χειρουργείο στη νότια Καλιφόρνια.

«Δεν άκουγα την κριτική. Ήξερα ότι η κόρη μου πονούσε», λέει η μητέρα, αποκαλύπτοντας πως και η ίδια έκανε πλαστική στη μύτη της όταν ήταν 17 ετών. «Δεν είναι δίκαιο να λες σε κάποιον: Είσαι εντάξει, είσαι όμορφος όπως είσαι, αν εκείνος ξέρει ότι δεν το αισθάνεται σωστό».

Yolanda Hadid, Bella Hadid και Gigi Hadid σε εκδήλωση το 2017
Yolanda Hadid, Bella Hadid και Gigi Hadid σε εκδήλωση το 2017

Η μητέρα του σούπερ μόντελ Bella Hadid, Yolanda, έχει δεχτεί επίσης σφοδρή κριτική για την πλαστική επέμβαση στη μύτη που έκανε η κόρη της όταν ήταν 14 ετών. Κάποιοι μάλιστα την έχουν χαρακτηρίσει κακιά μητέρα.

«Αν δεν βρεθεί κάποιος στην ίδια κατάσταση, δεν ξέρει», λέει η Loren. «Έχω μια τέλεια σχέση με την κόρη μου».