Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και στη σκιά των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή της, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης προϊόντων στην εγχώρια αγορά και ζήτησαν από τους καταναλωτές να μην σπεύσουν να αποθηκεύσουν τρόφιμα.

Η ρωσική οικονομία είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση της μετά το 1991 και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αφού η ΕΕ και οι ΗΠΑ της επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις.

«Δεν υπάρχει (…) κίνδυνος ελλείψεων ή περιορισμού των επιλογών στα προϊόντα», δήλωσε η Βικτόρια Αμπραμτσένκο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης. «Δεν αξίζει να αυξάνουμε τεχνητά τη ζήτηση με αγορές για το μέλλον», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει ήδη λάβει μέτρα για να προστατεύσει την αγορά τροφίμων της, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν υπέγραψε χθες Δευτέρα διάταγμα για την απαγόρευση των εξαγωγών λευκής και ακατέργαστης ζάχαρης μέχρι τις 31 Αυγούστου και των εξαγωγών σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και καλαμποκιού μέχρι τις 30 Ιουνίου στις γειτονικές χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.