Δεν γίνεται καμία συζήτηση αναφορικά με την πιθανότητα μιας συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε αναφέρει στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ότι μια σύνοδο κορυφής «ασφαλώς δεν ήταν στα σχέδια» της Ουάσινγκτον και ότι θα έπρεπε πρώτα να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Εξάλλου, η Μόσχα δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο διαμήνυε ότι ο Πούτιν δεν θα αρνιόταν μια συνάντηση με τον Ζελένσκι για να συζητηθεί το πώς θα μπορούσαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Η Ουκρανία, από την άλλη, έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη απευθείας συνομιλίες και ο Ζελένσκι είπε την Κυριακή ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούν να οργανώσουν μια τέτοια συνάντηση, προστίθεται στο δημοσίευμα του Reuters.