Η Ρωσία επιβεβαίωσε την πολύνεκρη επίθεση η οποία εξαπολύθηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στο Λβιβ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στην ουκρανική βάση στο Γιαβορίβ, κοντά στο Λβιβ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ‘Ιγκορ Κονατσένκοφ, τα πυρά κατέστρεψαν ένα κέντρο εκπαίδευσης για ξένους μαχητές, καθώς και έναν χώρο αποθήκευσης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι από την επίθεση εξουδετερώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και «μεγάλες ποσότητες» οπλισμού. Η Μόσχα, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο τόνισε ότι θα συνεχίσει αυτές τις επιθέσεις κατά ξένων μισθοφόρων.

«Η εξουδετέρωση ξένων μισθοφόρων που φτάνουν στην Ουκρανία θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Αυτά τα πλήγματα είναι το έργο «όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας» πρόσθεσε ο ‘Ιγκορ Κονατσένκοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφότου ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ είπε ότι η Μόσχα θεωρούσε νόμιμους στόχους τις νηοπομπές δυτικών αποστολών όπλων στην Ουκρανία.