Ο ΟΗΕ εξέδωσε νέα έκθεση στην οποία καταγράφει τις επίσημες απώλειες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ανέφερε ότι 331 άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ 707 είναι οι τραυματίες. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι οι πραγματικοί αριθμοί των θυμάτων είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα σε μία ευρεία περιοχή πρόσκρουσης, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, αλλά και από βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές.

«Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι σημαντικά υψηλότερος, ειδικά σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, καθώς η λήψη πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες καθυστερεί και πολλές αναφορές περιμένουν ακόμη να επιβεβαιωθούν», σημείωσαν οι παρατηρητές του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σημειώνεται, ότι ο προηγούμενος απολογισμός του ΟΗΕ για την Παρασκευή (5/3) κατέγραψε 331 νεκρούς αμάχους, εκ των οποίων οι 19 ήταν παιδιά.