Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στα κυβερνητικά κτήρια στο Κίεβο, όπου επελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις, κάνουν ανταποκριτές διεθνών Μέσων. Σύμφωνα με ανάρτηση του πολεμικού ανταποκριτή Nolan Peterson στο Twitter, γίνεται ανταλλαγή πυροβολισμών σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ενώ επισημαίνεται πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εισβάλλει στην πόλη.

Το Spectator Index μεταδίδει αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στα κυβερνητικά κτήρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, το γαλλικό πρακτορείο μετέδιδε πως μάχες μαίνονται σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, ενώ ακούγονται ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις.

Κάτοικοι του Κιέβου κλήθηκαν να μεταβούν σε καταφύγια τη διάρκεια συναγερμού για αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με το RIA, ο κυβερνήτης της νότιας ρωσικής επαρχίας Μπέλγκοροντ δήλωσε εξάλλου σήμερα πως επτά κτήρια κατοικιών στην περιφέρειά του υπέστησαν ζημιές από πυρά πυροβόλων προερχόμενα από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ οι αρχηγοί των επιτελείων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσαν σήμερα πως η Ρωσία χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Γκομέλ στη Λευκορωσία για να μεταφέρει στρατεύματα και να επιτεθεί στο Κίεβο εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο Χοστομέλ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Για να εκφοβίσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας, ο εχθρός επιλέγει όλο και περισσότερο να καταστρέψει πολιτικές υποδομές και κατοικίες» ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατεύματα προχωρούν προς το Κίεβο από αρκετές κατευθύνσεις καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν μάχες γύρω από τη Μαριούπολη στο νότο και το Χάρκοβο στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Ο εχθρός, αφού απωθήθηκε από τους υπερασπιστές του Τσέρνιγιβ, επιδιώκει να παρακάμψει την πόλη για να επιτεθεί στην πρωτεύουσα. Γι’ αυτό παίρνει την κατεύθυνση Κοσολτέτς-Μπρόβαρι και Κονοτόπ-Νεζίν-Κίεβο. Το Κονοτόπ έπεσε», ανέφερε το ουκρανικό επιτελείο.