Οι εξελίξεις σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται. Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα όπως μετέδωσε πριν λίγα λεπτά η ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο Λόρδος Όουεν, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε αναφερθεί στην πιθανότητα αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν την Ουκρανία από οποιαδήποτε έξοδο στη Μαύρη Θάλασσα».

Το μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε αρχικά πως: «Ας πούμε ότι καταλαμβάνουν τις δύο περιοχές όπου υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός Ρωσόφωνων και έχει υπερεξοπλιστεί εδώ και οκτώ χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι το κάνουν αυτό. Ας δούμε πού θα πάνε μετά. Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είδαμε, θα κάνουν επιθέσεις και θα επιδιώξουν να προχωρήσουν. Θα προσπαθήσουν όμως να καταλάβουν την πρωτεύουσα; Θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την επόμενη μεγάλη πόλη; Υποψιάζομαι ότι θα πάνε κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων μέχρι τον κόλπο. Να ακολουθήσουν τη ροή του νερού προς την Κριμαία. Να φτάσουν στην Κριμαία και μετά να φτάσουν στην Οδησσό και να προσπαθήσουν να αποκλείσουν την Ουκρανία από οποιαδήποτε έξοδο στη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια να την πιέσουν, να τη χτυπήσουν σε διάφορα στρατηγικά σημεία, να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού, να τους αποκλείσουν από την προμήθεια βενζίνης ή πετρελαίου ή ντίζελ, και κατά διαστήματα να επιλέγουν διάφορους στόχους ελπίζοντας να νικήσουν το ηθικό και την ικανότητα της Ουκρανίας να σταθεί.» 

«Φοβάμαι ότι εξελίσσεται σε θερμό πόλεμο»

«Φοβάμαι ότι εξελίσσεται σε θερμό πόλεμο. Φοβάμαι ότι αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όταν άνθρωποι αρχίσουν να χρησιμοποιούν όπλα και να σκοτώνουν ανθρώπους, όταν τα πράγματα δεν τους πάνε καλά, αρχίζουν να χρησιμοποιούν πιο ισχυρά όπλα, σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, πολύ, πολύ ανησυχητικό. Και πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι» ανέφερε στην συνέχεια ο Λόρδος Όουεν.