Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία με τις πράξεις ενός άνδρα ο οποίος σε κοινή θέα έκανε ενέσεις σε τρόφιμα μέσα σε σούπερ μάρκετ, εγχύοντας το αίμα του. Ο άνδρας συνελήφθη από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου καθώς έκανε τις ενέσεις σε τρόφιμα που βρίσκονταν στα ράφια τουλάχιστον τριών γνωστών σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για τον 37χρονο δικηγόρο Leoaai Elghareeb ο οποίος κατάφερε να προκαλέσει συνολική ζημιά στις επιχειρήσεις που ανέρχεται σε 500.000 λίρες. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάποιος πελάτης είχε την ατυχία να αγοράσει κάποια από τα «μολυσμένα» προϊόντα.

Τα σοκαριστικά πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες

Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος ενός από τα σούπερ μάρκετ που βρέθηκε ο 37χρονος τον κατέγραψε να κάνει ενέσεις στα τρόφιμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Elghareeb φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Επίσης φέρεται να επιτέθηκε σε μία γιατρό, πετώντας της μια βελόνα, ενώ έσπρωξε και έναν άνδρα της ασφαλείας, φωνάζοντας του: «Είστε όλοι ελεεινοί και τα Sainsbury’s είναι αηδιαστικά».

Τα καταστήμα Sainsbury’s Local, Tesco Express και Little Waitrose όπως ήταν φυσικό αναγκάστηκαν να πετάξουν όλες τις παρτίδες από τα «μολυσμένα» προϊόντα καθώς έπρεπε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των καταναλωτών με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιά 500.000 λιρών.

Την ίδια ώρα ο 37χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταν ενώ ένας ψυχίατρος που τον εξέτασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο επεσήμανε ότι ο Elghareeb εκείνη την εποχή ήταν «σοβαρά ψυχωτικός» και δεν μπορούσε να εκτιμήσει ότι οι πράξεις του ήταν «νομικά και ηθικά εσφαλμένες».